Vet een springvorm in met wat boter of een bakspray
Meng in een kom de bloem samen met het zout en de suiker
Kneed nu de bloem samen met de blokjes boter, het ei en de 2 eetlepels water tot een mooi en soepel deeg
Pak het deeg goed in plasticfolie in en leg minimaal 30 minuten of langer in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden of 160 graden bij een heteluchtoven
Haal het deeg uit de koelkast, strooi rondom het deeg dun met bloem en bestrooi ook je aanrecht met wat bloem zodat het deeg niet plakt als je deze gaat uitrollen
Rol nu het deeg uit tot een plak van 30-35 cm doorsnede
Bekleed je ingevette springvorm met het deeg en pak het overgebleven deeg (1/3 ongeveer overhouden) weer goed in en leg in de koelkast voor verder gebruik
Bestrooi de bodem met de 2 eetlepels paneermeel
Schil nu de appels en haal het klokhuis eruit
Snijd nu de appels in mooie dunne plakjes en doe ze in een grote kom
Voeg nu de suiker, het kaneel en de custardpoeder door de appelplakjes en roer alles goed door elkaar
Giet het appelmengsel nu in de springvorm en druk overal goed aan
Rol nu het overgebleven deeg uit tot een dunne plak van 3 mm dik en snijd hier dunne repen van die ongeveer2 cm breed zijn
Leg deze kruislings over de taart zoals je op de foto’s kunt zien (eerst alles in 1 richting en dan schuin over de andere richting)
Klop dan het ei samen met wat melk goed los en bestrijk hier de hele taart mee
Zet de taart nu in het midden van de voorverwarmde oven op een rooster en bak de taart in 1 uur goudbruin
Haal de appeltaart dan uit de oven en laat in de springvorm verder afkoelen
Verwarm dan 2 eetlepels abrikozenjam in een pannetje of kort in de magnetron tot deze wat vloeibaar wordt
Bestrijk de nog warme taart in met de warme abrikozenjam en laat verder afkoelen om later te nuttigen of eet deze lekkere lauwwarm al dan niet met wat slagroom of vanillesaus