Recepikoken.nl
Lekkere recepten en kooktips

Welke appel kun je het beste voor appeltaart gebruiken

0 397

Er zijn verschillende appels welke je kan gebruiken om appeltaart mee te maken. Je hebt verschillende soorten, de ene is meer een moesappel en de andere is een handappel welke een lekkere stevige bite houd na het bakken. 

De onderstaande appels worden het meeste gebruikt bij het bakken van appeltaart.  

Jonagold 

Jonagold is een stevige zoetzure appel die heel veel gebruikt wordt in appeltaart en ander gebak wat je wil bakken. Het vruchtvlees blijft steviger bij het bakken dan bv de goudrenet maar er komt wel veel vocht vrij bij het bakken. Daarom altijd wat paneermeel op de bodem strooien en wat custard aan de appel toevoegen om het vocht wat te binden. 

Goudrenet 

Een goudrenet is een echt moesappel die je ook heel goed kan gebruiken om appelmoes van te maken. Het is een zoetzure sappige appel die een zacht appelmengsel geeft in je appeltaart. Bij het bakken komt er wel vocht vrij. Ook al kan je deze appel prima gebruiken om appeltaart te maken, mijn favoriet is de jonagold of de elstar. 

Elstar appel 

De Elstar is de meest gegeten appel in Nederland en ook nog eens prima geschikt voor appeltaart.  Het is een friszoete sappige appel die een goede bite geeft aan je appeltaart, daar moet je wel van houden, anders zou ik gaan voor de goudrenet of de jonagold. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.