Goulash, het lekkerste Hongaarse goulash recept
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personen
- 750 gram runderlappen/sukade of riblappen in blokjes gesneden (2 bij 2cm ongeveer)
- 2 uien grof gesneden
- 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 250 ml rode wijn
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- 2 eetlepels bloem
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml runderbouillon (van bouillonblokje)
- 150 gram champignons in 4en gesneden
- eetlepel boter
- Neem een braadpan en zet deze op het vuur met een eetlepel boter en laat de boter heet worden
- Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin
- Zet het vuur dan iets zachter en voeg de ui, knoflook en de stukjes paprika toe en bak kort mee
- Voeg dan alle paprikapoeder toe en roer door
- Doe dan het blikje tomatenpuree en de bloem erbij en roer wederom door
- Giet dan de rode wijn erbij en breng het geheel aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe
- Breng het geheel nu weer aan de kook en zet dan het vuur zachter zodat de goulash langzaam blijft pruttelen met de deksel op de pan
- Controleer na 2/2,5 uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door
- Laat het vlees net zo lang opstaan tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte en het soort vlees wel 3 uur duren)
- Proef de Goulash zodra deze gaar is na en breng eventueel iets verder op smaak met wat zout en peper indien nodig
- Bak als laatste de champignons in wat olie in enkele minuten bruin en voeg ze dan bij de Goulash.
- Serveer de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen
Recipe by Recept Koken at https://www.receptkoken.nl/goulash-recept/
3.5.3251